• "...De bundel doet sterk denken aan de bekende Jip en Janneke uitgaven...Het is uiteraard moderner: onderwerpen als skypen en navigatiesysteem komen ook langs. Dit alles gecombineerd met de eenvoudige verteltrant, de korte zinnen en de fraaie lay-out maakt het tot een prettige uitgave die veel voorleesplezier biedt aan de kleine jongens en meisjes."
  Biblion
 • "...Het hele boekje geeft weer wat jonge kinderen allemaal voor indrukken opdoen. Voor die kinderen is alles nog nieuw en de verbazing, indrukken en het enthousiasme zijn heel leuk om te zien en lezen. De tekst is lekker duidelijk gedrukt, de verhalen hebben een goede lengte en de afbeeldingen zorgen voor extra vertier. Prima en mooi verzorgd voorleesboek waar kinderen veel plezier aan zullen beleven."
  Leestafel
 • "Mijn zoontje van bijna vier vind de verhaaltjes helemaal te gek en vraagt telkens om meer. Het boek bevat leuke verhaaltjes waar een lijn in zit; ze gaan over een groepje kinderen die avonturen beleven. Juist dat maakt het voor jonge kinderen heel herkenbaar. De illustraties vullen de verhalen goed aan en ze zetten de sfeer voor het boek. Dit boek is een aanrader voor iedereen die een leuk voorleesboek zoekt."
  Roger via Bol.com
 • "Een gezellig eigentijds voorleesboek voor kleuters! De onderwerpen die in het boek aan de orde komen zijn heel gevarieerd en spreken zowel jongens als meisjes aan. Zelfs onderwerpen als Skype en het navigatiesysteem van de auto komen aan bod. De verhalen staan op zichzelf en daardoor kan het boek het gehele jaar door worden gebruikt. De illustraties zijn kleurrijk. De kleuters van mijn groep vinden ze extra leuk omdat de illustratrice, Cindy Heijkoop, in onze groep heeft verteld hoe de tekeningen tot stand komen. De filmpjes op Youtube van sommige verhalen zijn dan ook een feest van herkenning en de kinderen willen vaak even in het boek kijken om vast te stellen dat de beelden overeenkomen…"
  Marja Schox-de Groot - Leerkracht groep 1/2 Kon. Beatrixschool Papendrecht
 • "Ik heb dit boek gelijk gekocht nadat ik op het kinderdagverblijf de tip had gekregen van 1 van de leidsters. Tim hield nooit zo van voorleesboeken. Ja, een prentenboek wilde hij wel inkijken. Maar naar Marretje en de rest luisterde hij aandachtig. Ook zijn zus die al 6 jaar vindt het te gek. Ik lees het nu 3 dagen voor en iedere avond is het: "mama, nog een verhaaltje van Marretje!". Extra leuk is het dat op iedere pagina een plaatje staat en dat de verhaaltjes heel herkenbaar zijn. Echt een aanrader dus."
  Marieke via bol.com
 • "Mijn dochtertje van 3 kan er niet genoeg van krijgen. De verhaaltjes zijn erg herkenbaar voor haar en ze zit er helemaal in. "Van die Mug mama!" Of "nu het "Mobieltje". Het sluit heel erg goed aan bij haar belevingswereld en de illustraties zijn prachtig! Ook precies genoeg om de aandacht vast te houden voor een verhaaltje. De verhalen zijn erg actueel. Een soort moderne Jip en Janneke eigenlijk :-). Erg knap gemaakt!"
  Sya Titia Kleijer - mama van Lotte (3jr)
 • "Marretje en de rest is het favoriete voorleesboek van de kleuters in mijn klas. De verhaaltjes zijn leuk geschreven en sluiten mooi aan op de belevingswereld van kinderen in de kleuterleeftijd. Juist die herkenbaarheid maakt dat ze erg genieten van de verhaaltjes en er naderhand graag over napraten, waardoor de woordenschat wordt vergroot. Ook de illustraties zijn mooi van kleur en grappig getekend. Dit boek is zeker een aanrader !!"
  A. Wickel - Leerkracht basisschool groep 1/2